ADANA / CEYHAN - Sağkaya Ortaokulu

3226472014
Sağkaya Mahallesi 4426 Cad. NO 6 İç Kapı No 4 Ceyhan/ADANA
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Öğretmen – öğrenci – veli işbirliğinin en üst düzeyde olduğu bireysel farklılıkların göz önünde bulundurulduğu eğitim anlayışımızla; yaparak yaşayarak öğrenen çevresine karşı duyarlı, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmek.
Misyon
Bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, yeniliklere açık; öğrendiğini hayata geçirebilen, sistemli çalışan bir nesil yetiştirerek, çağın gereklerine uygun örnek bir okul olmak
KLİMA
Ulaşım
SAĞKAYA-CEYHAN, CEYHAN-ADANA, SAĞKAYA-İMAMOĞLU, İMAMOĞLU-ADANA ARASINDA HATLI DOLMUŞLARLA ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR.
SAĞKAYA MAHALLESİ/CEYHAN/ADANA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ CEYHAN İLÇESİNE 24 KM, İMAMOĞLU İLÇESİNE 10 KM, ADANA İLİNE 48 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz Taşıma Kapsamında Olduğundan Dolayı Her Yıl Ortalama 25-40 Arası Öğrenci Almaktadır. Okulumuza Sağkaya Mahallesi-Gümüşdere Mahallesi-Tatlıkuyu Mahallesi-Tumlu Mahallesi-Soysalı Mahallesinden Öğrenci Almaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz da Voleybol Sahası, Futbol Sahası ve Masa Tenisi Bulunmaktadır. Her yıl bu alanlarda sınıflar arası spor faaliyetleri düzenlenmektedir.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açılmaktadır.
Okulumuz Her Yıl Erasmus ve eTwinning projeleri hazırlamaktadır.